albums with others

I find it very inspiring to play with other musicians and take part in their projects. I have been lucky to participate on numerous albums by a variety of great performers. Here is a selected lis where I perform on albums with others.

swinglowsm Birgitte Soojin
Swing Low (2015)
En vårdag var jeg i Kjøbenhavn og spilte inn noen låter med Birgitte SooJin og Hugo Rasmussen. Birgitte er en veldig fin jazzsanger som har fått mange gode kritikker. Og bassisten Hugo Rasmussen er legendarisk.
hjemve Østerdølenes Spelemannslag
Hjemve Kvarts 05 (2005) Her medvirker jeg både som produsent og utøver. Det er veldig mange fine slåtter her. Dette er en innspilling jeg er veldig glad for å ha vært med på.
wavessm Anders Rogg
Where Waves Comes to Die, Impossible (1994)
Anders Rogg har vært en inspirerende musikervenn gjennom mange år, som jeg har lært mye av. Zotora Nygaard og Sinikka Langeland er også med. Jeg husker forstatt vibrasjonene i hodeskallen etter Zotoras didjeridoo i Grue kirke.
hundelivsm Jokke og Valentinerne
Et hundeliv, Veps 1987
“Kan du spille som Branford Marsalis?” spurte Jokke i mitt første og eneste møte med ham. Tapen gikk og jeg gjorde så godt jeg kunne. Resultatet høres på “Suksess,” og jeg dukker også opp i smoking i Christoffer Nielsens tegneserie til låta. Jeg er veldig stolt av å være med på denne.
vindensm Kristin Solli Schøyen
Jeg synger min sang for vinden, MTG (1993)
Basert på en forestilling med Herman Wildenveys tekster til Kristin Solli Solli Schøyens musikk. Anders Rogg er også med. Regin Hjertholms flotte fotografier var en viktig del av oppsetningen. Gjenutgitt i 2008 på Sonor.

Jeg medvirker også på utgivelser med blant  annet Zootoa Nygaard.